SPR12290 – Style and the Media

Modul
Style and the Media
Style and the Media
Modulnummer
SPR12290
Version: 1
Fakultät
Angewandte Sprachen und Interkulturelle Kommunikation
Niveau
Bachelor
Dauer
1 Semester
Turnus
Sommersemester
Modulverantwortliche/-r
Dozent/-in(nen)
Lehrsprache(n)

Englisch
in "Style and the Media"

ECTS-Credits

5.00 Credits

Workload

150 Stunden

Lehrveranstaltungen

4.00 SWS (2.00 SWS Übung | 2.00 SWS Vorlesung mit integr. Übung / seminaristische Vorlesung)

Selbststudienzeit

90.00 Stunden

Prüfungsvorleistung(en)
Keine
Prüfungsleistung(en)

alternative Prüfungsleistung - Präsentation und Vortrag
Modulprüfung | Prüfungsdauer: 15 min | Wichtung: 25% | nicht kompensierbar | wird in englischer Sprache abgenommen
in "Style and the Media"

alternative Prüfungsleistung - Portfolio
Modulprüfung | Wichtung: 75% | nicht kompensierbar | wird in englischer Sprache abgenommen
in "Style and the Media"

Medienform
Keine Angabe
Lehrinhalte/Gliederung

1. General Aspects about ‘Style’

2. Newspaper Style and the Stylistic Features

3. Style differences in newspaper, radio and TV news
4. PR style and language
5. Marketing and advertising

Qualifikationsziele

Students are able to express themselves fluently and spontaneously. They have the necessary competencies to communicate in English flexibly and effectively for social and professional purposes and in a variety of media environments.

Furthermore, students possess practical experience in creative writing in English. They are enabled to draft newspaper articles, headlines, blogs, thereby using a specific journalistic style. They know how effective PR and crisis communication strategies are developed and implemented in English, and students enhance their presentations skills.

After sucessfully passing the module, the English language competence of the students is at C1 level according to the Common European Framework of Reference for Languages (CEFR).

Besondere Zulassungsvoraussetzung

keine

Empfohlene Voraussetzungen
Keine Angabe
Fortsetzungsmöglichkeiten
Keine Angabe
Literatur

keine

Hinweise
Keine Angabe